nieuws

Hotel rond Van Gogh in de maak

Hotel

Aan de opmars van themahotels lijkt maar geen eind te komen. De jongste plannen komen uit Brabant. Daar moet een hotel komen met een van de grootste schilders uit de Nederlandse geschiedenis, Vincent van Gogh, als thema.

Hotel rond Van Gogh in de maak

Het nieuwe hotel moet komen in het Brabantse Nuenen, op een braakliggend stuk grond aan het Park. De zaak moet Auberge Vincent gaan heten en gaat 23 kamers tellen. De provincie Noord-Brabant moet nog wel akkoord geven op de plannen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Initiatiefnemer van het Van Gogh-hotel is de Nuenense ondernemer Marcel Tielemans. Tielemans heeft de bekende schilder en meestervervalser Geert Jan Jansen gevraagd om voor Auberge Vincent schilderijen van Van Gogh na te maken. Jansen vervalste eerder werken van Appel en Chagall en zat in Frankrijk een tijdje in de gevangenis voor het te koop aanbieden van vervalsingen.

Tielemans hoopt eind dit jaar te kunnen beginnen met bouw. ‘Het is een heel ambitieus project. Ik kan er nog niet meer over zeggen, omdat we nog bezig zijn met de exacte invulling’, aldus een voorzichtige Tielemans in het Eindhovens Dagblad.

Reageer op dit artikel