nieuws

Hotel speelt rol in ‘Harry Groen verhaal

Hotel

Hotel De Branding in Noordwijk aan Zee speelt een belangrijke rol in de verdenking van gesjoemel door burgemeester Harry Groen van Noordwijk. Volgens eigenaresse Lenie Scholten-Droog is Groen ‘harstikke fout’.

Hotel speelt rol in ‘Harry Groen verhaal

Scholten-Droog komt uitgebreid aan bod in een groot artikel in De Telegraaf over het feit dat Groen privé gebruik zou maken van de diensten van ondernemers. Groen ontkent overigens.

De hoteleigenaresse laat weten dat de gemeente het hotel tot sluiting wilde dwingen. ‘Na dertig jaar hard werken wilden de burgemeester en zijn vriendje de projectontwikkelaar mijn hotel inpikken om er villa’s te kunnen bouwen’, aldus Scholten-Droog in De Telegraaf.

Scholten-Droog vervolgt: ‘Groen zei: Ga maar naar Van der Wiel (Noordwijkse projectontwikkelaar, red.). Ik was kapot, ik ben de enige in Noordwijk die is gesloten terwijl alle andere hotels een jaar de tijd kregen aanpassingen te plegen’.

Hotel De Branding werd gesloten maar Scholten-Droog vocht de sluiting met succes aan. Inmiddels draait De Branding weer.

Burgemeester Groen noemt het verhaal van Scholten-Droog onzin en stelt dat hij persoonlijk geen enkel belang zou hebben bij het bouwen van villa’s op de plaats waar nu hotel De Branding staat. Inmiddels heeft het hotel een naamswijziging doorgevoerd en heet nu ‘Voor Even’.

Reageer op dit artikel