nieuws

Hotel zoekt topkoks na rel rond diner

Hotel

Het ultraluxe Lebua hotel in Bankok is dringend op zoek naar drie sterrenkoks. Binnenkort organiseert het hotel een luxe tiengangendiner voor vijftig van haar trouwste klanten. De hotelleiding had al drie van ’s werelds beste koks bereid gevonden te koken, maar alledrie hebben zich na een rel in de Franse pers teruggetrokken.

Hotel zoekt topkoks na rel rond diner

Voorafgaand aan het diner worden de gasten per luxe jet naar een arm dorpje in het noorden van Thailand gevlogen, alwaar ze een rondleiding krijgen door de misère. Doel is om de gasten te verleiden tot een gulle gift aan verschillen projecten die in het dorp lopen: de bouw van een school, een ziekenhuis en verbetering van de infrastructuur.

De Franse media kregen echter lucht van het plan en spraken luidkeels schande van wat zij een armenreisje voor de rijken noemen. Ze hekelen de tegenstelling tussen het exorbitante eten in het hotel en de schrale armoede in het dorp. Het hele geintje kost het Lebua hotel bovendien bijna tweehonderdduizend euro, meldt Dag.

Nu moet de hotelleiding hemel en aarde bewegen om alsnog drie koks uit een restaurant met Michelinsterren te vinden. Maar niemand wil meer. Alain Soliveres van het Franse restaurant Taillevent legt uit waarom hij zich terugtrok: ‘Je kunt niet eerst kijken hoe mensen in armoede leven, om vervolgens terug te vliegen naar Bankok om daar foie gras en truffels te eten.’

Een barmhartige verklaring, maar de hotelleiding vermoedt dat de koks vooral niet mee willen doen omdat ze bang zijn hun Michelinster te verliezen. En wat is er eigenlijk mis het het plan, vraagt een woordvoerder van het hotel zich af. ‘We willen een dorp helpen waar de meeste mensen anders nooit zouden komen.’

Reageer op dit artikel