nieuws

Hotel Zonheuvel klimaatneutraal

Hotel

Hotel- en conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn is klimaatneutraal conferentiecentrum geworden. Het hotel was al in bezit van een Gouden Green Key.

Hotel Zonheuvel klimaatneutraal

Directeur van het hotel Ralph Klaare verklaart het traject: ‘We hebben als eerste onze C0² voetafdruk in kaart gebracht. Wat is onze uitstoot? Door voorlichting, bewustwording en concrete maatregelen proberen we ons verbruik van aardgas en elektriciteit zoveel mogelijk te verminderen.’

Concrete maatregelen voor Zonheuvel omvatten een warmte wisselinstallatie, led-verlichting, spaarlampen en waterbesparende douchekoppen. Klaare: ‘Maar er blijft natuurlijk C0² uitstoot. Dit compenseren we via The Climate Neutral Group uit Utrecht. Een compensatieproject van Zonheuvel is onder meer een miniwaterkrachtcentrale in Sulawesi.

Hiermee wordt C0² uitstoot voorkomen doordat drie turbines elektriciteit opwekken door gebruik te maken van de natuurlijke stroming van de rivier. Voor dit project wordt geen grote dam gebouwd, maar wordt het water weer terug geleid naar de rivier.

Zonheuvel is een hotel met 130 kamers, een congreszaal tot 500 personen en 35 kleinere vergaderzalen waaronder 3 originele stijlkamers.

Reageer op dit artikel