nieuws

Hotelbedrijf met meeste kamers blijft IHG

Hotel

InterContinental Hotels Group (IHG) blijft het grootste hotelbedrijf gemeten naar aantal kamers. In een onlangs gepresenteerde lijst over 2008 met de 300 grootste hotelbedrijven wereldwijd staat IHG wederom op de eerste plaats. Dit meldt Hotels Magazine.

Hotelbedrijf met meeste kamers blijft IHG

InterContinental Hotels Group – bekend van de merken Holiday Inn en Crowne Plaza – telde 619.851 hotelkamers, komend van 585.094 kamers in 2007. De Windham Hotel Group van onder meer Wyndham, Super 8, Travelodge en Knights Inn was de op een na grootste met 592.880 kamers. Marriott Hotels & Resorts was goed voor 560.681 hotelkamers en neemt een derde plek in.

Top tien hotels

De top tien was qua rangorde niet anders dan in voorgaande edities. De nummers vier tot en met tien: Hilton Hotels Corp., Accor, Choice Hotels International, Best Western, Starwood Hotels & Resorts, Carlson Hotels, Global Hyatt Corp.

In eerste instantie waren de Nederlandse Van der Valk hotels, goed voor ongeveer 9.000 kamers, niet opgenomen in de ranglijst. Deze fout werd hersteld en de keten staat nu op 101.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Best Western het grootste hotelmerk ter wereld is. Wereldwijd vallen driehonderdduizend kamers onder het Best Western-merk.

Reageer op dit artikel