nieuws

Hotelbezetting Rotterdam 95 procent door Tour

Hotel

Hotels in Rotterdam hadden afgelopen weekend een bezetting van 95 procent. Dit als gevolg van de Tour de France, het grootste wielrenevenement ter wereld met dit jaar start in Nederland.

Hotelbezetting Rotterdam 95 procent door Tour

Volgens projectdirecteur Wim Hoogendoorn van organisatiebureau Grand Départ Rotterdam 2010 zaten de hotels in de regio behoorlijk vol. ‘In het centrum van Rotterdam ligt de bezettingsgraad dit weekend op 95 procent’, laat Hoogendoorn in weten in Het Financieele Dagblad daags voor de start van de Tour de France.

Naar verwachting hebben ongeveer een miljoen mensen zaterdag de proloog en zonderdag de start van de eerste etappe gezien in Rotterdam. Met een half miljoen bezoekers op zaterdag tijdens de proloog is de Tour de France qua grootte vergelijkbaar met andere topevenementen als Bavaria City Race en de Fortis Marathon Rotterdam.

Rotterdammer Herman den Blijker liet vorige week weten juist te vrezen voor omzet. Volgens Den Blijker zijn sommige restaurant op Rotterdam-Zuid moeilijk tot niet te bereiken. Den Blijker vreesde vooraf voor een omzetstrop van 60.000 euro.

Verwacht wordt dat de begindagen van de Tour de France Rotterdam tussen de 33 en 36 miljoen euro gaat opleveren aan extra inkomsten. De investering om de Tourstart naar Rotterdam te krijgen bedroeg 12 miljoen euro.

Reageer op dit artikel