nieuws

Hotelbezoek in Peking valt tegen

Hotel

De Olympische Spelen in Peking hebben, anders dan gehoopt, niet tot een groot aantal hotelbezoekers geleid in de Chinese hoofdstad. In vergelijking met vorig jaar was de bezettingsgraad zelfs lager, zo meldt het gemeentelijk Bureau voor Toerisme donderdag.

Hotelbezoek in Peking valt tegen

‘Een van de redenen is de sterke toename van het aantal hotels in Peking’, verklaarde Xiong Yumei van het bureau. De stad heeft in de aanloop naar de Spelen liefst 110 hotels laten bijbouwen.

Alleen luxe vijfsterrenhotels, die voor de Spelen al voor een groot deel volgeboekt waren door de organisatie, zagen hun bezettingsgraad, met twaalf procent, stijgen. Bij vier- en driesterrenhotels daalde het hotelbezoek flink ten opzichte van vorig jaar.

Een poging om meer boekingen te krijgen door de prijzen te verlagen, eind vorige maand, slaagde slechts ten dele.

Reageer op dit artikel