nieuws

Hotelconcurrenten vechten voor de rechter

Hotel

Hoteliersfamilie Stekelenburg, eigenaar van een hotel in Rhenen én van de website hotelkamerveiling.nl, gaat een gevecht aan met concurrent hotelveiling.nl.

Hotelconcurrenten vechten voor de rechter

Volgens hotelier Stekelenburg lijkt de website van hotelveiling veel te veel op die van zijn hotelkamerveiling. ‘Ze doen niets anders dan kopiëren en meeliften op het succes van ons.’

Rechter

Hij vervolgt: ‘We willen weten wat de rechter er van vindt. Wij zijn drie jaar geleden gestart, vanuit het oogpunt van de hotelier, om meer omzet uit lege kamers te halen. We hebben ontzettend veel geïnvesteerd in onze naam. Hotelveiling zorgt volgens ons voor veel verwarring’, zegt Matthijs Stekelenburg. Hij is samen met zijn vader Klaas en broer Jasper eigenaar van Hotelkamerveiling.nl en van Hotel ’t Paviljoen in Rhenen.

Hotels.nl.

Stekelenburg eist dan ook voor de rechter dat hotelveiling.nl stopt met de website en alle activiteiten. Hotelveiling.nl is een spin-off van hotels.nl.

‘De site hotelveiling.nl wordt aangeklaagd vanwege een vermeende te grote gelijkenis,’ zegt Henk Gorter, algemeen directeur van Hotels.nl.

Veiling hotelkamers

Gorter vindt het echter een logisch vervolg dat meerdere partijen inspelen op de grote vraag naar het online veilen van hotelkamers. Hij denkt dan ook dat de aanklacht weinig kans van slagen heeft. De rechtbank van Groningen doet op 1 april uitspraak.

Site hotelkamerveiling

De site hotelkamerveiling veilt zo’n 1200 ‘kavels’ per dag. De site trekt daags 45.000 unieke bezoekers en doet zaken met veel grote hotelketens in Nederland, te weten Van der Valk, Eden, Sandton en Bilderberg.

Reageer op dit artikel