nieuws

Hotelgasten overnachten in theaterstuk

Hotel

Tijdens kunstenfestival Zwart kunnen gasten van een hotel in Zwolle overnachten in een theaterstuk. Ze maken daarmee zelf deel uit van de voorstelling.

Hotelgasten overnachten in theaterstuk

Op voorhand is de veertig gasten van Hotel Fidder in Zwolle niet bekend wie de acteurs zijn. ‘Theatrale en dagelijkse werkelijkheid lopen zo door elkaar’, zei projectleider Lucy Legeland van het kunstenaarscollectief Firma Weijland woensdag. De muziektheatervoorstelling begint zodra de gasten zich eind van de middag inschrijven. Na het ontbijt de volgende dag en het uitchecken is deze weer voorbij.

De voorstelling Menschen im Hotel is geïnspireerd op de gelijknamige roman van de Duitse Vicki Baum. Het boek gaat over diverse types die in een hotel in Berlijn leven. In het theaterstuk zijn geen andere toeschouwers aanwezig dan de gasten zelf, zegt Legeland. ‘Ik heb meerder locatievoorstellingen gemaakt maar de scheidslijn tussen podium en publiek is nog nooit zo klein geweest. Dit is muziek, theater en slapen ineen.’

De voorstelling en het kunstenfestival Zwart hebben plaats van 25 tot en met 28 juni in Zwolle.

Reageer op dit artikel