nieuws

Hotelgroep Accor zet in op franchise

Hotel

In de komende jaren zal Accor zich steeds meer gaan focussen op het sluiten van franchiseovereenkomsten als onderdeel van haar groeistrategie. De Franse hotelgroep, waartoe onder andere Sofitel, Novotel, ibis en Etap behoren, hoopt investeerders aan te trekken door middel van haar sterke merkenpakket.

Hotelgroep Accor zet in op franchise

In thuisland Frankrijk is deze groeistrategie al langer van toepassing; ruim dertig procent van de Accor-hotels is in handen van franchisenemers. In Nederland hoopt Accor in de nabije toekomst meer franchiseovereenkomsten te kunnen afsluiten. Het eerstvolgende franchisehotel zal in Leiden worden geopend.

Ibis hotel Leiden

Hotelier van dit Ibis hotel aan het stationsplein wordt Willem Gossens. De ontwerpplannen van dit hotel zijn inmiddels goedgekeurd. Naar verwacht gaat het hotel eind 2010 open.

Dat Accor zich meer wil richten op de exploitatie van hotels in plaats van in de ‘stenen’, bleek ook uit de verkoop van 158 hotels van het merk Hotel Formule 1 voor 272 miljoen euro vorige maand. De hotelonderneming tekende een contract om de komende twaalf jaar de F1-hotels te blijven managen.

Reageer op dit artikel