nieuws

Hotelier Dekker vlucht van Curaçao

Hotel

De Nederlandse eigenaar van hotel Kurá Hulanda op Curaçao, miljonair Jacob Gelt Dekker, is na bedreigingen van Curaçao vertrokken naar zijn huis op Key West. Gelt Dekker gaf afgelopen donderdagavond op het eiland tijdens een internationale investeerderconferentie een speech waarin hij de corruptie in de lokale politiek hekelde en Curaçao als drugsstaat omschreef.

Hotelier Dekker vlucht van Curaçao

Volgens het Antilliaans Dagblad is Gelt Dekker bedreigd en voelde hij zich niet meer veilig op het eiland. Zijn speech ontlokte veel kritiek. Gezaghebber Lisa Richards-Dindial omschreef de ‘choquerende’ speech van Gelt Dekker tijdens de investeerdersconferentie als ‘ziek’ en ‘egotripperij’.

Gelt Dekker op zijn beurt legt een verband tussen de uitlatingen van de gezaghebber en de bedreigingen die tegen hem zijn geuit. ‘Zij heeft dat aangemoedigd en dat neem ik haar bijzonder kwalijk.’ Volgens Gelt Dekker heeft de gezaghebber geprobeerd een kritische burger de mond te snoeren. Hij eist excuses van de gezaghebber.

Op zijn beurt heeft Venezuela dit weekend excuses geëist van de Nederlandse hotelier, omdat hij in zijn speech Venezuela als narcostaat heeft omschreven en president Hugo Chavez als drugsbaron.

Zie ook:
Venezuela eist excuses van hotelier Dekker

Reageer op dit artikel