nieuws

Hotelier woest om terugkeer ‘pislift

Hotel

Midden op het terras van hotel Queens in Amersfoort verrijst ’s nachts de ‘urilift’: een plaspaal die ’s ochtends weer in de grond verdwijnt. De gemeente ging eind april op zoek naar een nieuwe plek, maar die is niet gevonden, zegt wethouder Stoelinga.

Hotelier woest om terugkeer ‘pislift

Een paar maand geleden leek de pislift te worden verplaatst, maar de wethouder is inmiddels van gedachten veranderd en de lift wordt weer in gebruik genomen. Volgens wethouder Ben Stoelinga is er geen andere plek om de pislift neer te zetten. ‘We hebben een onderzoek gedaan naar alle mogelijke plekken, een afweging gemaakt en uiteindelijk de beste plek gekozen.’

Eigenaressen Paula Brouwer en dochter Lisette de Jong zeggen tegen RTV Utrecht dat de urilift (‘pislift’ in de volksmond) klanten afschrikt. Mensen maken teveel lawaai, en de lift verspreid een vieze geur. ‘Mensen vinden het waanzinnig en niet normaal dat dit mogelijk is in de stad.’

Overlast pislift

Voor de eigenaressen verandert er dus niets. Naast de stank, zorgt de lift ook voor overlast. ‘Je schaamt je kapot. Gasten hebben last van mensen die daar omheen staan te schreeuwen en te vechten.’

Wethouder Stoelinga vindt dat het hotel beter had na moeten denken over de plek van hun hotel. ‘Als je in de binnenstad, en zeker in de doorlopende route een bedrijf zoals Queens voert, weet je dat er in de nacht overlast en geluid is. Daar is ruis. Dat is inherent aan de plek.’

Brouwer en de Jong vinden dit te makkelijk gezegd. Ze ketenen zich 15 juli vast aan de urilift, als laatste poging de gemeente op andere gedachten te brengen.

Reageer op dit artikel