nieuws

Hotelier zorgt voor rel op Curaçao

Hotel

Jacob Gelt Dekker, eigenaar van hotel Kurá Hulanda op Curaçao, heeft voor flinke ophef gezorgd. Dekker hield een zeer kritische speech tijdens een grote regionale investeerdersconferentie op het tropische eiland. De Curaçaose overheid is verontwaardigd en noemt de uitspraken ‘ziek’.

Hotelier zorgt voor rel op Curaçao

Miljonair Gelt Dekker sprak de vierhonderd aanwezige investeerders op theatrale wijze toe over enorme corruptie en drugshandel op het eiland. Zo stelt Gelt Dekker dat de drugshandel op Curaçao voor bijna dertig procent aan het bruto nationaal bijdraagt en er de afgelopen tien jaar 36 politici zijn veroordeeld wegens corruptie. Ondanks de felle woorden nodigde hij de aanwezigen bij investeerdersconferentie CHTIC toch uit op het eiland te investeren.

Van overheidswege is direct afstand genomen van de woorden van Gelt Dekker. ‘Ziek, zielig, egotripperij’, zo omschreef gezaghebber (hoofd van de Curaçaose regering) Lisa Richards-Dindial de uitspraken van Gelt Dekker. Ze noemde de speech ‘onacceptabel, onjuist en alleen maar nadelig voor het eiland’. Ze wil vrijdag bijeenkomen met het Bestuurscollege (de regering) om te overleggen over eventuele maatregelen tegen de Nederlandse zakenman. Het Curaçaose Toerismebureau heeft zich direct van de gehele conferentie gedistantieerd.

Vorig jaar opteerden enkele politici op Curaçao om Gelt Dekker tot persona non grata op het eiland te verklaren na een negatieve column op de website www.luchtvaartnieuws.nl. Hierin veegde hij de vloer aan met in zijn ogen corrupte politici. Volgens tegenstanders overdrijft Gelt Dekker de problemen op Curaçao en heeft hij geen oog voor positieve ontwikkelingen.

Zie ook:
Nieuw tophotel voor Jacob Gelt Dekker

Reageer op dit artikel