nieuws

Hoteliers Aruba wapenen zich tegen knokkelkoorts

Hotel

Hotels op Aruba hebben uit voorzorg tegen een dreigende dengue-epidemuie de overheidsdienst Gele Koorts en Muskieten Bestrijding verzocht om bij hen te komen spuiten met insecticide.

Hoteliers Aruba wapenen zich tegen knokkelkoorts

Sinds een maand wordt wekelijks bij vijf tot acht personen op het eiland een milde vorm van de zogenaamde knokkelkoorts vastgesteld. Deze wordt overgebracht door een bepaald soort mug.

Aruba treft grondige maatregelen om te voorkomen dat er een dengue-epidemie uitbreekt en waarschuwt ook toeristen attent te zijn op de mug, die alleen overdag actief is. Voor de zekerheid wordt het gehele eiland vanaf rondrijdende trucks besproeid met insecticide.

Dengue

Op Aruba komen op dit moment alleen de drie minder riskante varianten van dengue voor. Dat zorgt vooral voor hoge koorts, hoofd- en spierpijn.

Wie meer dan eens besmet raakt, kan uit de varianten het gevaarlijke type hemorrhagische dengue (met bloedingen) ontwikkelen. Deze vorm komt nu wel al voor in andere delen het Caribische gebied. Gevreesd wordt dat de ziekte Aruba en ook de Nederlandse Antillen eerder bereikt via reizende personen die het virus meebrengen.

Reageer op dit artikel