nieuws

Hotelkamer is replica van cel in Alcatraz

Hotel

Een bijzonder pop up-hotel in het centrum van Londen. De vier kamers van hotel Alcatraz zijn replica’s van de cellen van de gelijknamige gevangenis in San Francisco. Bij het inchecken worden mugshots gemaakt en de gast verblijft in een ruimte van 1.50 bij 2.70 meter.

Hotelkamer is replica van cel in Alcatraz

Het tijdelijke hotel Alcatraz in King’s Street in Londen is bedacht om de lancering van de Britse dramaserie Alcatraz te vieren. Gasten kunnen een overnachting boeken in een van de vier kamers in dit tijdelijke gevangenishotel in de Engelse hoofdstad.

De kamers zijn ingericht als de cellen van de beroemde Amerikaanse gevangenis Alcatraz. Die zijn net zo groot als de cellen daar: 1.50 bij 2.70 meter. Een karige maaltijd in de cel is inbegrepen. Deze wordt geserveerd in een metalen bord.

Een van de cipiers, die allemaal getraind zijn voor het spelen van hun rol, begeleidt de gast naar zijn kamer. Deze is voorzien van een matras, een lavabo, een gevangenistoilet en twee planken.

George DeVicenzi, ooit werkzaam in de originele gevangenis, maakt deel uit van het personeel en moet de gevangeniservaring de nodige authenticiteit verlenen.

Bij het inchecken, dat plaatsvindt stipt om 18.30 uur, worden mugshots gemaakt en krijgt de gast gevangeniskleding. Uitslapen is er niet bij, om 8.00 uur wordt de gast ‘vrijgelaten’. Het hotel is geopend tot en met zaterdag 17 maart.

Reageer op dit artikel