nieuws

Hotelkamerprijs daalt 12 procent

Hotel

De gemiddelde prijs van een hotelkamer is in 2008 wereldwijd gedaald met 12 procent. Dat blijkt uit cijfers die Hotels.com, een netwerk dat wereldwijd hotelaccommodaties aanbiedt, vandaag bekendmaakte.

Hotelkamerprijs daalt 12 procent

De hardste klappen vielen in Noord-Amerika, waar de prijzen in het vierde kwartaal van 2008 gemiddeld met 12 procent daalden. In Europa betaalden gasten voor een hotelkamer gemiddeld 10 procent minder dan in diezelfde periode over 2007. In Azië bleven de prijzen redelijk constant: daar daalden ze gemiddeld met slechts 2 procent.

Genoeg klanten

Volgens Hotels.com zagen de meeste hoteliers zich gedwongen de prijzen omlaag te doen om in deze tijden van recessie toch genoeg klanten te blijven trekken. In het derde kwartaal van 2008 beperkte het kelderen van de kamerprijzen zich nog tot Noord-Amerika.

De prijzenindex van het netwerk baseert zich op de prijzen die 68.000 bezoekers in 12.500 hotels over de gehele wereld betaalden.

Reageer op dit artikel