nieuws

Hotelkamers goedkoper in Peking

Hotel

In een poging om de lege hotelkamers tijdens de Olympische Spelen alsnog vol te krijgen, hebben de ketens in Peking de prijzen aanzienlijk verlaagd. Met name de hotels met drie en vier sterren hebben moeite om hun kamers gevuld te krijgen.

Hotelkamers goedkoper in Peking

In het afgelopen jaar hebben ze hun prijzen soms met het drievoudige verhoogd in de verwachting dat buitenlandse toeristen massaal de Chinese hoofdstad zouden aandoen voor de Olympische Spelen.

‘Het aantal boekingen is zo laag, dat we wel verplicht zijn de prijzen te verlagen’, zei Zhang Ting, manager van het Zhongyu Century Grand Hotel over de tegenvallende belangstelling. Een kamer in zijn hotel kostte tot voor kort ongeveer 370 dollar per nacht, het zesvoudige van de prijs in augustus 2007.

Het hotel heeft nog voldoende plaats voor de periode tijdens de Spelen. Tot nu is slechts 30 procent van de 220 kamers besproken. ‘De hotels in de omgeving hebben hetzelfde probleem’, aldus Zhang. Nagenoeg alle bedrijven hebben hun prijzen inmiddels aangepast, bleek uit onderzoek van het Franse persbureau AFP.

Reageer op dit artikel