nieuws

Hotelkamers twee keer in een week onder water

Hotel

Voor de tweede keer in een week stonden zes kamers van hotel Waanders in Staphorst onder water, en de eigenaren zien de weersvoorspellingen voor komend weekend angstig tegemoet. Volgens hen heeft de gemeente schuld aan de overstromingen.

Hotelkamers twee keer in een week onder water

Personeel van het hotel heeft nu zelf een geul gegraven naar een naastgelegen sloot om regenwater af te voeren. De zes kamers zijn, na bijna een week, nog steeds niet te gebruiken. Een behoorlijke kostenpost, aldus het hotel.

Wat de schade is die het hotel heeft opgelopen, durft hoteldirecteur Hendrik Waanders nog niet te becijferen. ‘De kamers moeten grotendeels opnieuw worden ingericht. Verder zijn zes van de 24 kamers nu niet te verhuren. Dat is een belangrijke kostenpost. We moeten wel zien dat we de zaak snel weer op orde hebben, anders moeten we gasten de deur gaan wijzen.’

Sportief

De gasten die afgelopen weekend in de getroffen kamers zaten, het Olympisch springteam uit de VS, waren tijdens de overstroming niet aanwezig. Wel waren al hun spullen doorweekt. Maar het hotel had al hun natte kleding keurig gestoomd en gereinigd, dus ze namen het ongemak sportief op, schrijft De Stentor.

De grootste pech was dat de boel net weer op orde en opgedroogd was toen het noodlot zaterdag weer genadeloos toesloeg. Voor de tweede keer in een week stond er vijftien centimeter water in de kamers. Bovendien liep een voorraadkamer met koelinstallaties en dranken vol water.

Gemeente

Volgens Waanders zijn de recente overstromingen te wijten aan werkzaamheden van de gemeente. ‘Dat was net afgerond toen de ellende begon. Het lijkt er op een of andere manier op dat het water niet weg kan. Hopelijk helpt de geul daarbij, maar we kunnen het niet testen.’

Wethouder Klaas Brand belooft dat er onderzoek komt. ‘Ik wil ook weten wat er aan de hand is.’ Maar hij vindt dat niet automatisch alle schuld bij de gemeente moet worden gelegd. ‘Er is ook wel extreem veel regen in korte tijd gevallen. We moeten er bij zijn als het gebeurt, zodat we weten hoe het water stroomt.’

Reageer op dit artikel