nieuws

Hotelkamerveiling.nl zestig procent goedkoper dan hotel zelf

Hotel

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar veilingsites in de hotelbranche. De prijs die gasten betalen bij Hotelkamerveiling.nl voor hun overnachting ligt gemiddeld zestig procent lager dan de prijs die de gast betaalt bij het hotel zelf, concludeert de Consumentenbond.

Hotelkamerveiling.nl zestig procent goedkoper dan hotel zelf

Toch levert veilen niet altijd de optimale korting op, want de Consumentenbond bekeek ook of het winnende eindbod goedkoper is dan andere aanbiedingen, spaaracties, Airmiles of andere boekingssites.

Op de D-reizen veilingsite konden consumenten bieden op 2 vliegtickets naar Ibiza met luchtvaartmaatschappij Vueling, 14-8-2011 heen en 21-8-2011 terug. Het winnende eindbod was €555. Vliegtickets.nl bood dezelfde bestemming aan met dezelfde reisdata voor €436,52, €118 goedkoper.

Er zijn vijf website meegenomen in het onderzoek: Vakantieveilingen.nl, Veilingreus.nl, D-reizen.nl, Hotelkamerveiling.nl en Uitstapjesveiling.nl.

Case Hotelkamerveiling

Bij Hotelkamerveilig.nl werden tien arrangementen onderzocht. Een voorbeeld: Ontdek de Parel aan de Zuiderzee (Best Western Hotel Spaander) zonder daarbij te vermelden wat de waarde hiervan is. Het winnende bod is 26 euro. Daar komt nog 7,50 euro aan veilingkosten bij, dat maakt 33,50 euro.

Dezelfde aanbieding rechtstreeks bij de aanbieder boeken zou 129 euro (inclusief bijkomende kosten) hebben gekost. Het behaalde voordeel is dus 95,50 euro (74 procent).

Reageer op dit artikel