nieuws

Hotellift stort dertig meter naar beneden

Hotel

In een hotel in het Britse Cornwall hebben zes mannen de schrik van hun leven beleefd. Ze zaten in een lift die hen vanaf het hotel naar een lager gelegen baai moest brengen toen de lift ineens haperde en even later dertig meter naar beneden viel.

Hotellift stort dertig meter naar beneden

Hotel Victoria in Newquay onderzoekt het incident. Slechts een van de zes mannen raakte licht gewond. Volgens een woordvoerder van de kustwacht mag dit een wonder genoemd worden.

De zes mannen verbleven in Hotel Victoria voor een vrijgezellenfeest. Ze namen de lift die hen vanaf het hoger gelegen hotel naar een kleine baai onderaan de kliffen moest brengen. De lift blokkeerde tussen twee verdiepingen en even daarna viel het gevaarte maar liefst dertig meter naar beneden. De mannen zaten vast op zeeniveau, terwijl het tij kwam opzetten.

De hotelgasten werden uiteindelijk door de brandweer bevrijd en met speedboten aan wal gebracht.

Reageer op dit artikel