nieuws

Hotello Roel Rol investeert voor € 50 mln

Hotel

Hotelondernemer Roel Rol, vorige week tijdens het congres Hotellotop gekozen tot Hotello of the Year, werkt aan een keten van pensions voor de opvang van zwerfjongeren en de realisatie van twee ‘ART&Woonhotels’. De investeringen in Eindhven en Amsterdam bedragen bijna 50 miljoen euro.

Hotello Roel Rol investeert voor € 50 mln

Behalve het ART&Woonhotel Rotterdam exploiteert Rol met succes twee pensions voor zwerfjongeren: Maaszicht in Rotterdam, Singelzicht in Utrecht. Al meer dan duizend meiden en jongens die door de maatschappij uitgespuugd zijn, legden in de pensions de basis voor een nieuwe toekomst. Voor dat maatschappelijk betrokken ondernemerschap en de formule ART&Woonhotel sleepte Rol woensdag 23 januari de Hotello of the Year award in de wacht.

Eindhoven, Amsterdam

Nederland telt rond de zesduizend zwerfjongeren, blijkt uit recent onderzoek, maar er zijn slechts driehonderdvijftig opvangplekken. Roel Rol wil daar iets aan doen en start een keten van zijn Zichtpensions. De volgende zal worden gerealiseerd in Eindhoven.

In Eindhoven wordt een voormalig gebouw van Philips voor 30 miljoen euro verbouwd.

Hier wordt een hotel gerealiseerd, conform de werkwijze van het ART&Woonhotel in Rotterdam. Enerzijds voor de sociale huisvesting van mensen die tijdelijk geen huis hebben, anderzijds voor de commerciële markt. Hetzelfde concept hoopt hij in Amsterdam IJburg te realiseren. Hiermee is een investering van 20 miljoen gemoeid.

Commerciële exploitatie

In het Woonhotel (106 kamers) vinden Rotterdammers een tijdelijk thuis om hun leven weer op de rit te krijgen. Zij ontvangen daarbij professionele gastvrijheid op vier sterren niveau, net zoals alle zakelijke en toeristische gasten van het aanpalende Art Hotel Rotterdam(104 kamers).

De kamers van beide hotelvormen zijn om en om naast elkaar gesitueerd. Elke gast gaat door dezelfde deur, heeft dezelfde receptieservices en gebruikt dezelfde liften om op dezelfde woongangen uit te komen. De sociale tekorten worden zonder enige overheidssubsidie gefinancierd door de zakelijke exploitatie.

Zie ook

Reageer op dit artikel