nieuws

Hotelmanager betaalt gokschuld met geld van baas

Hotel

De manager van hotel Campanile in Gorinchem stal eind vorig jaar 4600 euro uit de hotelkas om een oude gokschuld te betalen. Deze week legde de politierechter hem een werkstraf op van 40 uur.

Hotelmanager betaalt gokschuld met geld van baas

In zijn studententijd had de 34-jarige Alexander B. schulden gemaakt met toepen in de kroeg, een van zichzelf onschuldig kaartspel. Zeven jaar na dato stonden zijn oude kaartvrienden ineens voor zijn deur om de openstaande schulden te innen, iets waar hij totaal niet meer op gerekend had, zei de Gorkumer voor de rechtbank.

B. zag geen andere uitweg dan het geld uit de kas van zijn werkgever te halen, waar hij makkelijk toegang toe had. Na ontdekking van de diefstal werd de manager op staande voet ontslagen, en werd hij per direct de dienstwoning bij het hotel uitgezet.

Door zijn daad had hij geen recht op een uitkering, maar nu is hij weer aan de slag als interim-hoofd horeca bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, schrijft het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel