Hotelontbijt varieert van €1 tot €2095

Hotelontbijt varieert van €1 tot €2095

De prijzen die gasten neerleggen voor hotelontbijt kunnen variëren tussen €1 en €2095,-. Ruim twee mille leggen gasten neer in het Ritz Carlton in Moskou.

Dat blijkt uit het 'Ontbijtboek', een puiblicatie in opdracht van De Ruijter in het kader van het 150 jarig jubileum.

Het ontbijt verdient volgens de samenstellers meer aandacht omdat veel culinaire ontwikkelingen en innovaties niet in het hotelontbijt zijn terug te vinden. Het ontbijt vormt desondanks een belangrijk deel van de F&B-omzet van een hotel: meer dan 90 procent van de hotelgasten maakt er gebruik van.

Volgens de makers zal de opstelling van het ontbijtbuffet zal meer aan de emotie en verleiding moeten appelleren in plaats van aan de functionele inrichting die nu gangbaar is. In de luxe hotels zal frontcooking een belangrijkere rol gaan spelen met een à la carte ontbijt als onderscheidende factor.

Daarnaast wordt in het boek de opkomst gesignaleerd van het signature breakfast van beroemde chefs.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.