nieuws

Hotelovernachtingen A’dam in de plus

Hotel

Steeds meer toeristen weten de weg naar Amsterdam te vinden. In 2005 nam het aantal hotelgasten toe met 8 procent. Het aantal overnachtingen steeg met 3,5 procent minder hard. De toerist komt dus vaker, maar blijft korter. Dat heeft de gemeente Amsterdam donderdag bekendgemaakt.

Hotelovernachtingen A’dam in de plus

Augustus was de drukste maand in de hoofdstad maar ook juli en oktober waren gewild. Vooral de Engelsen komen graag. Maar ook bij Aziaten en dan vooral Zuid-Koreanen en Chinezen is de stad populair.

Het gemeentebestuur wil ook de komende jaren dat de stad een belangrijk toeristisch centrum blijft. Door de stad te promoten als internationaal creatief-, innovatief en handelscentrum, moeten er meer bezoekers komen.

Reageer op dit artikel