nieuws

Hotelplannen bij Rochdale

Hotel

De omstreden corporatie Rochdale in Amsterdam van ex-directeur Möllenkamp was van plan een hotel en een nieuwe jachthaven te bouwen aan de Amsterdamse Nieuwe Meer. Dat zegt makelaar Peter ter Borgh.

Hotelplannen bij Rochdale

Ter Borgh laat in Het Financieele Dagblad weten dat er twee weken geleden nog is gesproken over de voortgang van het plan. Het gaat volgens Ter Borgh om de bouw van een nieuwe jachthaven en een hotel.

Interim-bestuurder Gerard Erents, die na het vertrek van de omstreden Möllenkamp Rochdale leidt, zegt dat er plannen waren voor seniorenwoningen en een hotel. En dat Rochdale de investering in de Nieuwe Meer na vijf jaar waarschijnlijk stopt omdat er voor een woningcorporatie ‘weinig logica’ zit in het plan, meldt Het Financieele Dagblad.

Stadsdeel Slotervaart laat weten weinig vertrouwen te hebben in het snel realiseren van een luxe hotel aan De Nieuwe Meer. ‘Het lijkt me een lastig verhaal voor dit zieltogende hoekje’, zegt directeur Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Hans van Milligen, in Het Financieele Dagblad.

Reageer op dit artikel