nieuws

Hotelplannen Enschede

Hotel

Enschede krijgt er de komende jaren mogelijk bijna 300 hotelkamers bij. In een recente hotelnota van de gemeente staan drie geplande hotels, onder andere van Van der Valk en Eden.

Hotelplannen Enschede

Van der Valk is in gesprek met Enschede voor een 130 kamers tellend congreshotel aan de Zuiderval. Bij het Enschedese Muziekkwartier moet een Eden hotel met 80 kamers verrijzen en ook op het voormalige Grolschterrein in de vuurwerkrampwijk Roombeek heeft de gemeente 80 kamers in gedachten, schrijft Twentsche Courant Tubantia.

Het toekomstige Eden congreshotel wordt ontwikkeld door Van Wijnen en moet medio 2011 openen. Het hotel in Roombeek komt voor rekening van IBN Real Estate.

Met deze ontwikkelingen zou de Enschedese hotelmarkt groeien met 270 kamers. De achterstand op vergelijkbare grote steden wordt hiermee ingelopen, stelt de door de gemeenteraad goedgekeurde nota. De hotelcapaciteit van Enschede is met nu 900 bedden achtergebleven bij die van Arnhem (1571), Groningen (1659), Apeldoorn (2283) en Eindhoven (2736), stelt de nota.

Naast bovenstaande plannen mogen bestaande horeca-ondernemers hun exploitatie verbreden met een hotelfunctie, zo is het voorstel. Die plannen moeten wel in het verlengde liggen van bestaande activiteiten en toegevoegde waarde opleveren. Voor hen geldt een maximum van 30 kamers.

Reageer op dit artikel