nieuws

Hotelprijzen Nederland iets in de lift

Hotel

In Nederland zijn de overnachtingsprijzen in populaire toeristische bestemmingen in maart met gemiddeld twee procent gestegen. De Europese hotelprijzen blijven in deze maand onveranderd op het niveau van vorige maand (103 euro). Vergeleken met een jaar eerder betekent dit echter een daling van zeven procent.

Hotelprijzen Nederland iets in de lift

Dit blijkt uit de trivago Hotel Prijs Index die hotelprijsvergelijker www.trivago.nl maandelijks publiceert. In Nederland zijn in veel typisch toeristische bestemmingen duidelijke prijsstijgingen zichtbaar.

Strandbestemming

Het warmer wordende weer lijkt van invloed op de overnachtingsprijzen van strandbestemmingen; in Noordwijk (118 euro) kost een overnachting gemiddeld zeven procent meer dan vorige maand en in Scheveningen (106 euro) elf procent meer.

In Maastricht (111 euro) betalen reizigers tien procent meer dan vorige maand en in Amsterdam zeven procent meer. In Valkenburg aan de Geul (126 euro) is de sterkste prijsstijging te zien; een overnachting kost hier gemiddeld 24 procent meer dan vorige maand.

Reageer op dit artikel