nieuws

Hotelprijzen onder niveau van 2006

Hotel

Hotelkamers zijn gemiddeld vijftien procent goedkoper dan vorig jaar. Dit constateert HotelSpecials.nl. Dit is de sterkste daling die de organisatie in jaren heeft geconstateerd. De meest extreme dalers zijn Den Haag met 45 euro, Amsterdam met 40 euro en Antwerpen waar een gemiddelde boeking 30 euro goedkoper uitvalt.

Hotelprijzen onder niveau van 2006

Het laatste kwartaal van 2008 zag HotelSpecials voor het eerst een prijsdaling. Deze daling bedroeg vijf procent. De prijzen kwamen hiermee onder het niveau van 2007. In het eerste kwartaal van 2009 zette de daling voort waarbij in het tweede kwartaal de prijs zelfs onder het niveau van 2006 uitkwam.

Goedkoper

De consument zoekt in deze tijd van economische crisis naar de krenten in de pap. Hoteliers zijn hierdoor genoodzaakt de kamerprijzen steeds goedkoper aan te bieden om toch genoeg gasten te blijven trekken.’De bodem is inmiddels wel bereikt maar naar verwachting zullen de prijzen dit jaar niet meer herstellen’, aldus R. Hofstede, Managing Partner van Hotel Booker.

Vooral in Amsterdam en Antwerpen worden congressen uitgesteld en bezoeken minder Amerikanen en Engelsen de steden. Hierdoor zijn hotels genoodzaakt om hun prijzen te verlagen.

Reageer op dit artikel