nieuws

‘Hotels Amsterdam waren wél alert op prostitutie

Hotel

Bij de actie van de politie in drie Amsterdamse hotels met nep hoeren is wel gehandeld door de hotels. Ze hebben weliswaar niet de politie ingeschakeld, maar wel maatregelen genomen. Dit zegt KHN in een reactie op de volgens KHN ‘tendentieuze berichtgeving.

Kranten schreven naar aanleiding van de actie met nep prostituees negatief over het handelen van de drie  hotels. Zo kopte BinnenlandsNieuws.nl ‘Hotels de fout in bij inzet nephoeren’. Hotels die het betreft zijn het Blue Tower hotel, Schiphol Hotel A4 en het Ibis Airport hotel.

Afspraken met politie

De hotelbranche heeft afspraken gemaakt met de politie en de drie Amsterdamse hotels hadden naar aanleiding van het optreden van de nep hoeren moeten ingrijpen en de politie bellen.

Illegaal?

Volgens Joris Prinsen van KHN heeft de actie van de Oost Europese actrices die meerdere malen per dag nep klanten ontvingen, bij alle drie de hotels geleid tot handelen. De politie is niet ingeschakeld omdat het niet honderd procent zeker was dat het om illegale prostitutie ging. Dit soort zaken ligt uiterst gevoelig.’

Een van de hotels besloot de kamer van de nep hoer op voorhand al niet te verlengen. Een ander hotel meldde niet de actrice bij de politie maar maakte wel melding van mogelijke illegale prostitutie op een andere kamer. ‘En daar werd ook een verdachte aangehouden,’ aldus Joris Prinsen.

Voorlichting hotels

Hoewel KHN de hotels in bescherming neemt, erkent ze dat de politie met deze actie heeft aangetoond dat hotels hun processen moeten verbeteren om mensenhandel te bestrijden. De komende maanden zal KHN dan ook – net als vorig jaar – weer voorlichtingsbijeenkomsten organiseren.

Tijdens deze voorlichting leren hotelmedewerkers signalen op te vangen die kunnen duiden op illegale prostitutie. Tijdens de politieactie lagen bijvoorbeeld veel gebruikte condooms op de kamers, werden vaak nieuwe handdoeken besteld en ging tv of radio op zeer hard op bepaalde tijden.

Reageer op dit artikel