nieuws

Hotels bouwen en verbouwen flink ondanks crisis

Hotel

Ondanks de economische crisis bouwt of renoveert de hotelsector er flink op los. Het aantal nieuw te bouwen of te renoveren hotels ligt in de eerste zes maanden van dit jaar ruim een kwart hoger dan dezelfde periode vorig jaar.

Hotels bouwen en verbouwen flink ondanks crisis

In de eerste zes maanden van 2009 werden in totaal 160 bouw- en verbouwplannen geregistreerd. In dezelfde periode in 2008 waren dat er 127. Een toename van 26 procent.

Dat blijkt uit cijfers van de digitale uitgave Hotelbouwplannen. Verder stelt Hotelbouwplannen dat ook het totaalaantal nieuw te bouwen of te renoveren hotelkamers hoger ligt dan vorig jaar; 8.721 hotelkamers in 2008 tegen 5.351 kamers in 2007.

De gedachte dat de hotelsector op het gebeid van bouwen en verbouwen in 2009 krakend en piepend tot stilstand zou komen als gevolg van de financiële crisis lijkt niet bewaarheid te worden, concludeert Hotelbouwplannen in een persschrijven.

‘In de eerste twee maanden van dit jaar registreerden we 71 plannen, in de maanden maart en april 41 initiatieven en in de afgelopen twee maanden 48. In het recordjaar 2008 werden er per meetperiode van twee maanden gemiddeld 45 hotelbouwplannen geregistreerd’, aldus Frank Lindner van Hotelbouwplannen.

Reageer op dit artikel