Hotels centraal op architectuurdag

Hotels centraal op architectuurdag

De Dag van de Architectuur staat dit jaar in het teken van hotelarchitectuur. Twintig geselecteerde Amsterdamse hotels van naam en faam openen op 23 en 24 juni hun deuren voor niet-hotelgasten.

Geïnteresseerden kunnen zo zonder een overnachting te boeken kennismaken met diverse ruimtes in de hotels. De deelnemende hotels zijn geselecteerd om hun bewogen geschiedenis, buitengewoon ontwerp, een spraakmakende verbouwing of een schitterend interieur.

Programmaboekje
Onder de twintig deelnemende hotels bevinden zich klinkende namen zoals de hotelklassiekers Amstel Hotel, Krasnapolsky, Pulitzer en Hotel de l’Europe. Maar ook de trendy of nieuwe logiesbedrijven The Dylan, Lloyd Hotel en Mövenpick.

De organisatie van de Dag van de Architectuur 2007 is in handen van de Kring Amsterdan van de BNA (Bond van Nederlandse Architecten) en ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam). De deelnemende hotels zijn op 23 en 24 juni van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor geïnteresseerden. Een programmaboekje van vijf euro dient tevens als toegangsbewijs.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.