nieuws

‘Hotels gaan Russen en Chinezen weren

Hotel

De ergernis over toeristen uit Rusland en China neemt sterk toe. Steeds meer hotelgasten storen zich mateloos aan dronken, brutale en luidruchtige Russen en Chinezen. Een gastenverbod voor Russen en Chinezen dreigt.

‘Hotels gaan Russen en Chinezen weren

Dat meldt De Telegraaf. Het toerisme in Rusland, China en India is sterk in opkomst. Volgens professor Frans Go, hoogleraar Toerisme Management aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universteit, zorgen cultuurverschillen voor miscommunicatie en irritatie.

De praktijk wijs uit dat veel Nederlanders zich storen aan luidruchtige en brutale Russen in de talrijke resort in Zuid-Europa. Vooral aan de Turkse kust is het schering en inslag. ‘Je hoort het steeds vaker dat mensen bijvoorbeeld ruzie hebben gehad met Russen, die er op hun vakantie toch een heel andere levenstijl, met veel drank en herrie maken en geen rekening houden met anderen, op nahouden’, aldus Go in De Telegraaf.

De professor denkt dat het toenemende aantal incidenten zal leiden tot het stichten van exclusieve vakantieparadijzen, waar ongewenste personen worden buitengesloten. Hoogleraar Go denkt dat ook in ons land maatregelen komen om problemen met Russen en Chinezen te voorkomen.

Reageer op dit artikel