nieuws

Hotels gericht op vrouwelijke solo-reiziger

Hotel

Vrouwen stellen andere eisen aan een hotelovernachting dan de gemiddelde man. Als ze alleen reizen, zijn ze gebaat bij veiligheid, design en comfort.

Hotels gericht op vrouwelijke solo-reiziger

Aangezien steeds meer vrouwen solo reizen – zowel zakelijk als privé – spelen hoteliers hierop in. Boekingssite Hotels.com ging op zoek naar vrouwvriendelijke hotels.

Bella Sky Comwell, Kopenhagen

De zeventiende verdieping van het fonkelnieuwe Bella Sky Comwell in Kopenhagen (foto) is alleen voor vrouwen bestemd. De gangen en kamers zijn extra beveiligd en de kasten zijn bijvoorbeeld uitgerust met kleerhangers voor jurkjes en rokken. In de badkamers behoren biologische toiletartikelen, wegwerpscheermesjes en extra grote handdoeken tot de standaarduitrusting. En in de minibar is niet alleen champagne te vinden, maar ook biologische sapjes en chocola.

The Westing Gurgaon, New Dehli

Ook dit hotel in India heeft speciale kamers die voor vrouwen zijn ingericht. De veiligheid in deze Aura Rooms is verhoogd en gasten worden er uitsluitend bediend door vrouwelijk personeel. De kamers zijn ingericht met luxe designmeubels e de oversized badkamers hebben een ruim bad, een stortdouche en een grote make-uptafel.

W New York Times Square

New York is dé stad voor singles, aldus Hotels.com. In dit hotel is de boetiekshop uitgerust met high-end fashion. De ‘ermergency-kits’ in de badkamers bevatten lipgloss, oogschaduw, mascara en parfum. Bij de receptie kan de gast een SUV met personal driver reserveren en er is de mogelijkheid om een avondje te eindigen met een bed bedekt met tulpenbladeren of een bad vol met warme chocolademelk.

Luthan Hotel & Spa, Rihad

In het streng-Islamitische land zou je dit niet zo gauw verwachten. Maar dit hotel verwelkomt louter vrouwelijke gasten en heeft ook alleen maar vrouwelijk personeel in dienst. Het telt 25 kamers en 15 spa&health-ruimtes. Daarin onder meer een jacuzzi en salt inhalation-room. In de fitnessruimte worden pilates- en danslessen gegeven en in het hotel zijn ook een kapper en manicure te vinden.

Reageer op dit artikel