nieuws

Hotels in Apeldoorn en Frankrijk populair

Hotel

Naar hotelkamers in en rond Apeldoorn is in juli op internet opvallend vaker gezocht dan dezelfde periode een jaar eerder. Buiten Nederland was er vorige maand meer dan gemiddelde belangstelling voor hotels in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Hotels in Apeldoorn en Frankrijk populair

Dat blijkt uit de zoekresultaten van boekingssite Hotels.com en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Populairste bestemming was de Franse wijnstad Colmar (bijna vijf keer vaker bezocht op de site dan vorig jaar), gelegen in de Elzas. De stad ligt aan de voet van de Vogezen, dicht bij de grens met Duitsland en Zwitserland.

Ook naar hotels in de Franse steden Antibes (Côte d’Azur), Rouen (Normandië) en Lourdes (Pyreneën) werd veel gezocht, ruim vier keer meer dan in juli 2010. Eveneens populair zijn de Duitse steden Rust (Schwarzwald), Koblenz en Aken (beide Rijnland).

De belangstelling voor hotels in en rond Apeldoorn is opvallend. Mogelijke verklaringen zijn de toenemende populariteit van de Veluwe en het slechte Nederlandse weer in juli. Dit laatste heeft vakantievierders wellicht doen besluiten af te zien van een camping en te kiezen voor een hotel.

Frankrijk (2,3 miljoen vakanties) en Duitsland (2,1 miljoen) zijn de populairste Europese bestemmingen, gevolgd door Spanje (met name Lloret de Mar, Tenerife en Sevilla) en Italië (Sirmione, Garda, Rimini en Bolzano).

Punta Cana (Dominicaanse Republiek) en Paramaribo (Suriname) winnen eveneens aan belangstelling.

Reageer op dit artikel