nieuws

Hotels in de fout met kopiëren paspoort

Hotel

Er komt een onderzoek naar het kopiëren van paspoorten in hotels. Het College Bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft aanwijzingen dat hotelpersoneel soms in verband met veiligheid, op last van de politie, kopieën maakt van paspoorten.

Hotels in de fout met kopiëren paspoort

Volgens voorzitter Jacob Kohnstamm van het CBP mogen hotels dit niet doen en is dit gedrag in strijd met de wet. Hoteleigenaren moeten registreren wie in het hotel logeert, maar mogen niet meer noteren dan naam, beroep, woonplaats, type identiteitsdocument en aankomst- en vertrekdatum.

Nederlanders gaan volgens privacydeskundigen onzorgvuldig om met hun identiteitskaart, rijbewijs en paspoort. Ze geven te gemakkelijk kopieën af en geven hun identiteitsbewijs zelfs in bewaring. Dat is riskant, omdat de gegevens kunnen worden misbruikt voor identiteitsfraude.

Reageer op dit artikel