nieuws

Hotels Maastricht ‘maar’ twee procent goedkoper

Hotel

De accomodatieprijzen in de vier populairste Nederlandse steden – Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht – zijn in de afgelopen 6 maanden gemiddeld met 10,5 procent gedaald. Een Amsterdamste hotelkamer daalde 14 procent in prijs, maar Maastricht werd slechts 2 procent goedkoper.

Hotels Maastricht ‘maar’ twee procent goedkoper

Gemiddeld kost een tweepersoonskamer in een van de vier steden deze maand 133 euro per nacht. Dat blijkt uit de trivago Hotel Prijs Index (tHPI) van de Europese reiswebsite Trivago.

In Amsterdam daalt de prijs met 14 procent, van 167 euro een half jaar geleden naar 144 euro per nacht in april. Rotterdam laat met 13 procent een vergelijkbare daling zien (van 139 euro naar 121 euro per nacht), op de voet gevolgd door Den Haag met 11 procent daling (van 158 euro naar 140 euro). Maastricht werd slechts 2 procent goedkoper (van 130 naar 127euro).

Nederland duurste

De totale index geeft een vergelijking van vijftig Europese steden. hieruit blijkt dat Nederland ondanks de dalingen nog altijd bij de duurdere landen behoort. De Europese top-5 wordt gevormd door Venetië (177 euro), Genève (174 euor), Parijs ( 149 euro), Olso (146 euro) en op een gedeelde vijfde plaats Amsterdam en Rome.

Standaard tweepersoonskamer

De tHPI geeft het gemiddelde prijsniveau weer voor een standaard tweepersoonskamer voor de meest gezochte Europese steden op de website. Trivago baseert de index op de 40.000 informatieverzoeken voor hotelprijzen die dagelijks op de website gedaan worden.

Reageer op dit artikel