nieuws

Hotels ontvangen dreigmails

Hotel

Een groeiend aantal internationale hotelketens in Azië is recent per e-mail bedreigd door een groep die zichzelf Al-qaeda noemt. De mail is verstuurd door Abdulla Rahman, die zich voordoet als de zoon van een van de sleutelfiguren van Al-qaeda.

Hotels ontvangen dreigmails

De meeste hotelketens hebben de mail met als onderwerp ‘Your hotel is on the list’ doorgestuurd naar de vestigingsmanagers, met de mededeling extra alert te zijn. Het is niet bekend of het om een serieuze bedreiging gaat of om een ‘slechte grap’.

In de mail wordt gerefereerd aan een bomaanslag op het Marriott hotel in Islamabad vorig jaar. De mailer, Abdulla Rahman, zegt een agent van Al-qaeda te zijn en eist dat de mail binnen 48 uur wordt beantwoord en dat er onderhandeld wordt. Gebeurt dit niet, dan blijft het hotel op ‘de lijst’ staan en wordt het dit jaar slachtoffer van een bomaanslag. Waarover de onderhandelingen moeten gaan, staan niet vermeld.

Abdulla Rahman heeft zijn mail op zaterdag 24 januari verstuurd. Hij zegt zoon te zijn van een sleutelfiguur van Al-qaeda en zegt te wachten op order van Ayman al-Zawahiri, topman van het terreurnetwerk. De mail wordt afgesloten met de regel ‘Dr. Rahman Abdulla Director of Nuclear Energy Al-Qaeda Sunni Islam Movement’.

De bewuste e-mail

From: Abdulla Rahman

To: X

Sent: Saturday, January 24, 2009 10:50 AM

Subject: YOUR HOTEL IS ON THE LIST

My name is Abdulla Rahman, I am the son of Abdel Rahman, My father was one of the key player in Al-qaeda. http://www.janes.com/security/international_security/news/misc/janes010928_1_n.shtml But presently I am an Al-Qaeda agent incharge of explosive. I hope you heard of mariott hotel bombing in Islamabad last year, we bomb marriot because they refuse to negotiate with us. Other hotels on our list negotiatiated except them because they want to prove that they are stubborn and this is what we did to their hotel. Click on the link below and have a look: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article4798209.ece http://www.securitymanagement.com/news/al-qaeda-suspected-marriott-hotel-blast-islamabad-004639 I just want to let you know that your hotel is on the top list of the hotels that we are going to Bomb this year due to some nefarious activities going on in your hotel. Your hotel is on the list. I am just waiting for go ahead orders from our deputy Operation Chief Ayman al-Zawahiri . I am just an Al-Qaeda agent incharge of Hotel Bombings and the names on the list, but your hotel can escape this bombing. if you value your hotel and your customers, you can negotiating with me so that I will remove your hotel name from our list.This is the only way your hotel can escape this year’s bombing and this shall be possible as soon as you negotiate with me. So if you are ready to negotiate with us, reply this mail within 48hours. If you do not negotiate with us, then I am sorry I can not help you. Allah will have mercy on you for loosing your hotel. Need more information about Us, visit: http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Qaeda#Ideology May Allah be with you. Dr. Rahman Abdulla Director of Nuclear Energy Al-Qaeda Sunni Islam Movement.

Reageer op dit artikel