nieuws

Hotels op Schiphol willen bouwstop

Hotel

Er moet een stop komen op de bouw van nieuwe hotels rond Schiphol. Dat vinden managers van hotels op en rond Schiphol. De oproep tot bouwstop druist pal tegen de doelstelling van de gemeente Amsterdam in. Die wil in en om de hoofdstad duizenden extra hotelkamers hebben.

Hotels op Schiphol willen bouwstop

Aanleiding om de bouw van nieuwe hotels een halt toe te roepen is de huidige economische situatie. Volgens managers van de Schiphol-hotels worden hun logiesbedrijven extra hard getroffen door de crisis.

‘In zo’n situatie zou je eens goed moeten kijken naar plannen voor de bouw van nieuwe hotels. Zeker rond Schiphol is daar geen behoefte aan en al helemaal niet in het dure segment’, zegt Kees Teer van het Dorint hotel op Schiphol in de IJmuider Courant.

De rem van de bouwambities staat lijnrecht tegenover de plannen van de gemeente Amsterdam. Die wil in 2015 negenduizend extra hotelkamers in de hoofdstad en de aanpalende gemeentes.

Kees Teer denkt dat de gemeente Haarlemmermeer graag grond wil verkopen aan ontwikkelaars. Astrid Hoogstede van het NH Hotel in Hoofddorp wijst er op dat het jongste hotel bij Schiphol, hotel Lijnden, dit jaar failliet ging. Volgens haar bewijst dit dat het overbodig is om nieuwe hotels uit de grond te stampen.

Bekijk hier een video over de hotelambities van de gemeente Amsterdam

Reageer op dit artikel