nieuws

Hotels verwoest door tsunami

Hotel

Een tsunami voor de kust van het Indonesische eiland Java heeft voor flinke schade gezorgd aan hotels. Een radiostation in de badplaats Pangandaran, een klein schiereiland ten zuiden van Java, bericht dat veel kleine hotels zijn getroffen.

Hotels verwoest door tsunami

De tsunami deed zich ruim tweehonderd kilometer voor de kust van Java voor. De aardbeving op de zeebodem zorgde voor enorme golven. De golven kwamen tot aan de gevels van de hotels. Volgens ooggetuigen zijn schepen door de waterkracht in hotels beland.

In de 358 kilometer verderop gelegen hoofdstad Jakarta was de aardbeving voelbaar. Veel inwoners van de miljoenenstad gingen in paniek de straat op. Volgens het waarschuwingscentrum vond de beving plaats op een diepte van 48,6 kilometer.

Eind 2004 werd Zuid-Oost Azië getroffen door een vernietigende tsunami. Deze zorgde voor ruim 225.000 dodelijke slachtoffers. Het toerisme in de getroffen gebieden werd deels of geheel verwoest. Momenteel zijn de toeristencentra in Thailand, Indonesië, Maleisië, de Malediven en de Seychellen weer met een opmars bezig en bezoeken steeds meer toeristen de in 2004 getroffen gebieden.

Reageer op dit artikel