nieuws

Hotelschool wil outlets laten adopteren

Hotel

De middelbare hotelschool in ’s Hertogenbosch, Koning Willem I College, roept horecaondernemers en -bedrijven op om een van de drie horecaoutlets te adopteren om zo het onderwijs te verbeteren.

Hotelschool wil outlets laten adopteren

Directeur Marc Raaijmakers deed de oproep voor het adopteren van outlets van zijn school op de Leermeester-Leerlingendag op 12 maart. De school is op zoek naar bedrijven die hun kennis willen inzetten in de vorm van een gastles of optreden als mysteryguest. Een rondleiding in het horecabedrijf is ook een optie.

Hybride leeromgeving

In eerste instantie zoekt het Koning Willem I College adoptie-bedrijven voor drie horeca-outlets: de receptie, de in-en verkoopafdeling en hrm-afdeling. Per outlet zijn enkele bedrijven nodig als adoptant nodig. Het adoptieplan maakt onderdeel uit van de nieuwe zogenaamde hybride leeromgeving die de Bossche school nastreeft. Doel is om theorie en praktijk te verbinden. De theoretisch lesstof wordt in praktijksituaties aangeboden.

Door de samenwerking hoopt de school het onderwijs praktijkgerichter te maken en zo de kwaliteit te verbeteren. Raaijmakers: ‘Theorie moet betekenisvoller worden, leerlingen moeten niet alleen les krijgen over hoe ze de telefoon moeten opnemen maar ook weten hoe dat is om te doen als er tegelijkertijd iemand aan de balie staat.’

De Leermeester-Leerlingdag vond dit jaar voor de vierde keer plaats bij het Koning Willem I College. Op die dag komen leerlingen samen met hun leermeester naar de Bossche hotelschool om workshops te volgen. De opkomst was dit jaar 78 procent.

Reageer op dit artikel