nieuws

Hotelspecials: ‘Kamerprijs twee procent gedaald

Hotel

De prijs van een hotelkamer daalt nog steeds. Uit onderzoek van boekingssite hotelspecials.nl blijkt dat de kamerprijzen in 2011 met twee procent zijn gedaald ten opzichte van 2010. Ook in 2012 zet deze ontwikkeling door.

Hotelspecials: ‘Kamerprijs twee procent gedaald

Als reden geeft de boekingssite, onderdeel van Hotel Booker de economische crisis op. In het onderzoek is de gemiddelde prijs die de gast in 2011 betaalde voor een hotelovernachting in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk vergeleken met de prijs van hotelkamers in dezelfde periode een jaar eerder. Uit de data is vanaf juli 2011 een duidelijke prijsdaling zichtbaar ten opzichte van 2010.

Hotels zijn door de crisis genoodzaakt hun kamerprijzen te verlagen. Daarnaast proberen ze door extra korting op langere verblijven, de consument te verleiden voor een vakantie dichter bij huis, aldus Hotelspecials.nl.

Bij vergelijking tussen de bestemmingslanden op HotelSpecials.nl is de gemiddelde kamerprijs in Duitsland het meest gedaald. In 2011 betaalde de consument bij onze oosterburen zeven procent minder voor een hotelkamer. Ook in de andere bestemmingslanden op de boekingssite is een duidelijke afname in prijs zichtbaar. Zo nemen Nederland en Luxemburg een gedeelde tweede plek in met een daling van drie procent.

Vlaanderen is een uitzondering binnen deze ontwikkeling. Hier stegen de prijzen in de onderzoeksperiode met zes procent. Oorzaak volgens de onderzoekers: ‘Een sterkere aantrekking vanuit de zakelijke markt waardoor de Vlaamse hotel business niet langer afhankelijk is van een toestroom aan leisure-gasten.’

Reageer op dit artikel