nieuws

Hotelsuite in historisch vliegtuig in Teuge

Hotel

De eigenaar van de hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl start zelf met eigen hotelkamers. Hij kiest hiervoor een bijzondere locatie: een vliegtuig op het vliegveld Teuge nabij Apeldoorn. Vanaf half juli kunnen toeristen de suite boeken.

Hotelsuite in historisch vliegtuig in Teuge

Het vliegtuig – een Ilyushin 18 uit 1960, een toestel dat bijna veertig meter lang is – wordt momenteel omgebouwd tot hotelsuite. De kamer is voorzien van alle luxe: een bubbelbad, douche, infraroodsauna, flatscreen tv’s, dvd-speler, wireless internet, airco en koffie- en thee voorzieningen.

Gasten kunnen tevens plaatsnemen in de cockpit die zich nog in de oorspronkelijke staat bevindt.

Ondernemer Ben Thijssen van www.hotelsuites.nl kocht het toestel in 2007, het diende oorspronkelijk als regeringsvliegtuig voor DDR-politici en vervoerde onder meer Eric Honecker. Later fungeerde het als restaurant.

Vliegveld Teuge is blij met de komst van het grote vliegtuig en ziet het als eyecatcher. ‘Wij verwachten hierdoor extra landelijke en internationale bekendheid en bezoekers,’ aldus directeur Coert Munk.

Reageer op dit artikel