nieuws

Hotelsuites.nl koopt vliegtuig als slaapplaats

Hotel

Ben Thijssen van Hotelsuites.nl heeft een vliegtuig gekocht om daar een luxe hotelsuite van te maken. Dat maakte Thijssen woensdag bekend. Waar het propellervliegtuig, een Ilyushin18, komt te staan is nog niet duidelijk.

Hotelsuites.nl koopt vliegtuig als slaapplaats

De hotelier onderhandelt nog met vliegvelden in Twente, Apeldoorn en Groningen. Het Russische vliegtuig wordt luxe ingericht, met onder meer een bubbelbad, stoomdouche, infraroodsauna en flatscreen televisies.

De Ilyushin is 36 meter lang en werd lange tijd gebruikt als restaurant. Thijssen: ‘Verder verkeert het vliegtuig in oorspronkelijke staat.’

Aanvankelijk zou de accommodatie bij Lelystad Airport komen, maar dat ging op het laatste moment niet door. ‘Het bestemmingsplan werd niet goedgekeurd. Jammer, want verder was alles rond.’ Door de kink in de kabel verliep een subsidieregeling, waardoor Thijssen moest uitwijken naar een andere plek.

De ondernemer, die ook hotelkamers heeft in een vuurtoren, een reddingsboot en in een havenkraan, verwacht dat hij dit jaar nog de locatie rond heeft voor de vliegtuigsuite. ‘ Als het goed is, is hij volgende zomer operationeel.’ Een overnachting met ontbijt gaat rond de 350 euro kosten.

Reageer op dit artikel