nieuws

Hoteluitbater verdacht van kindermisbruik

Hotel

Voor de rechtbank in Turnhout is woensdag het proces gestart tegen een 36-jarige man uit Hasselt die uitbater was van het kinderhotel Kadee in Dessel. In dat hotel konden kinderen verblijven als hun ouders enkele dagen op pad gingen. De jeugdrechtbank en het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg beslisten vroeger ook om kinderen tijdelijk te plaatsen in het hotel.

Hoteluitbater verdacht van kindermisbruik

De hoteluitbater wordt ervan verdacht om een tiental minderjarige jongens te hebben misbruikt in het hotel. Het hotel is na de arrestatie in 2002 gesloten. De man geeft het merendeel van de feiten toe. Het openbaar ministerie vorderde woensdag een zware gevangenisstraf van 5 jaar. De rechter velt een vonnis op 28 februari.

Reageer op dit artikel