nieuws

HüttenPalast: Welcome to Hotel Caravana

Hotel

Voor wie twijfelt tussen hotel of caravan: ga naar Berlijn. Daar biedt HüttenPalast namelijk een 2-in-1-concept. Een oude fabriekshal in de stad is omgetoverd tot een kampeerparadijs.

HüttenPalast: Welcome to Hotel Caravana

In het oude fabriekspand staan caravans en blokhutten opgesteld. Zo is de voormalige stofzuigerfabriek nu ineens veranderd in een kampeerplaats.

Retrocaravans

Initiatiefnemers Silke Lorenzen en Sarah Vollmer installeerden in een loft van 200 vierkante meter drie houten tuinhuisjes. Ook schoven ze drie retrocaravans naar binnen. Elk van de zes onderkomens verhuren ze nu als hotelkamers.

Zomergevoel en retrogeluk

Het Nieuwsblad haalt de initiatiefnemers aan: ‘We schenken onze gasten – ook in de winter – dat beetje zomergevoel en retrogeluk. Bijvoorbeeld als ze op hun terras zitten of met handdoek en douchegel onder de arm in hun slippers naar de mooie sanitaire voorzieningen stappen.’

Bed & breakfastgevoel

Ook wilden de dames een bed & breakfastgevoel creëren. ‘We wilden een ruimte die ontmoetingen tussen de gasten zou bevorderen.’ Zo ontstond het ‘kamer-in-de-kamer’-concept. En om ook nog de mogelijkheid te bieden de ruimte voor feesten te verhuren, kwam het idee van wielen onder de accommodaties in hen op. De vertaling naar caravans was toen snel gemaakt.

Schappelijk

Een verblijf in de speciale kamers is niet duur: 40 euro voor één persoon, 60 voor twee. Dat is inclusief koffie en croissant bij het ontbijt. De twee uitbaatsters hebben ook nog een café en een groene binnentuin in hetzelfde oude fabrieksgebouw. Ook bieden de dames zes ‘normale’ hotelkamers aan, voor 60 tot 130 euro per nacht. De krant voegt er nog aan toe dat wifi gratis is.

Reageer op dit artikel