nieuws

Ibis hotel hangt boven het spoor

Hotel

Hotelketen Ibis heeft bij het Centraal Station in Amsterdam een nieuw gebouw geopend dat boven de spoorrails hangt. Dat meldt het AD. De nieuwbouw is een uitbreiding van het hotel dat er al stond. Niet eerder werd er in Nederland een hotel of ander commercieel project boven het spoor gebouwd. Dat zei directeur Paul Rutte van NS Poort.

Ibis hotel hangt boven het spoor

Dit ontwikkelingsbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen liet het hotel bouwen en is ook de eigenaar ervan. Ibis huurt het. De keten investeerde wel in de inrichting van het nieuwe pand. De partijen willen niet zeggen hoeveel geld ze voor het project hebben uitgetrokken.

De nieuwbouw bestaat uit zes verdiepingen die boven vier sporen van Amsterdam Centraal hangen. De totale oppervlakte ervan is circa 5500 vierkante meter. Door het nieuwe pand is de capaciteit van het hotel verdubbeld tot ruim 360 kamers.

Het gebouw staat op tien spaanders die rusten op de perroneilanden eronder. De bouw had nog heel wat voeten in aarde. Sommige dagen moesten de perrons helemaal worden afgesloten. Het hotel is overigens goed geïsoleerd, waardoor gasten niets horen van de treinen die onder hen voorbijrazen.

Reageer op dit artikel