nieuws

‘Ibis is eerste rookvrije hotel

Hotel

Het Ibis Amsterdam Centre is volgens eigen zeggen het eerste grote Nederlandse ketenhotel dat volledig rookvrij wordt. Het nog niet geopende Mövenpickhotel maakte in mei al bekend dat het rookvrij wordt.

‘Ibis is eerste rookvrije hotel

Daarmee is volgens Het Parool een ‘oorlogje’ gaande tussen de hotels om het predicaat ‘Eerste rookvrije hotel van Nederland’. Amsterdam telt overigens al zeker twee hotels waar niet mag worden gerookt; familiehotel Zandbergen en hotel Imperial.

Het Ibis Amsterdam Centre is vanaf 1 augustus rookvrij. Voorafgaand aan de beslissing hield het hotelbedrijf een enquête onder gasten. De directie van Ibis sluit niet uit dat het nieuwe rookbeleid ook in andere vestigingen van Ibis van kracht wordt. Dit is afhankelijk van het succes bij Amsterdam Centre.

De stichting Stivoro noemt het initiatief van Ibis een goede ontwikkeling. ‘De Tabakswet legt nadruk op het zelfregulerend vermogen van de horeca. Dat is daarvan een duidelijk voorbeeld’, zo laat de organisatie, die informeert over de gezondheidsrisico’s van roken, weten.

Reageer op dit artikel