nieuws

IHG expandeert in India en Dubai

Hotel

InterContinental Hotels Group (IHG) heeft een overeenkomst getekend voor de opening van een nieuw Crowne Plaza hotel in Dubai. Ook heeft IHG grote plannen in India, waar twintig nieuwe hotels moeten komen.

IHG expandeert in India en Dubai

De opening van de derde Crowne Plaza in de Arabische stad Dubai staat gepland voor 2010. Crowne Plaza Dubai Business Baykomt te liggen in het hart van Business Bay, het nieuwe centrale zakendistrict van Dubai.

Het nieuwe hotel krijgt 367 kamers, diverse restaurants, conferentieruimtes en een gezondheidsscentrum met spa en buitenzwembad.

India

Onder de merknamen InterContinental, Crowne Plaza and Holiday Inn wil IHG in India twintig nieuwe hotels openen, met een totale capaciteit van vijfduizend kamers. Alleen al de komende drie jaar worden in elf Indiase steden veertien nieuwe Holiday Inns geopend.

De huidige portfolio van IHG in India omvat slechts dertien hotels. De onderneming is van plan dat aantal fors uit te breiden. ‘In de Indiase hotelmarkt zit de grootste groeimogelijkheid in het middensegment, waarin Holiday Inn een leidende positie heeft’, aldus IHG Asia Pacific Chief Executive Peter Gowers op zakenreisnieuws.nl.

Drie van de geplande Holiday Inns komen in Bagalore, de overige vestigingen staan gepland in Delhi, Dehradun, Cochin, Coimbatore, Kolkata, Mumbai, Pune en Nagpur.

Meer berichten over IHG:

Reageer op dit artikel