nieuws

Ikea bouwt en richt eigen hotel in

Hotel

De Zweedse meubelgigant Ikea gaat een eigen hotel bouwen en inrichten in Londen. Het hotel maakt onderdeel uit van een complete wijk die de meubelverkoper gaat opzetten. In Nederland heeft Ikea ook een eigen hotel in Delft dat gerund wordt door WestCord.

Ikea bouwt en richt eigen hotel in

Ikea gaat de wijk opzetten volgens hun eigen filosofie; de wijk wordt bijna autovrij en er komen veel voetgangers- en fietsroutes. Naast het hotel komen er woningen en kantoren. Het project – waarvan de bouw start in 2013 – wordt gerealiseerd in het Londense Stratford. Dit meldt de Standaard.

Ikea werkt voor het project samen met het Engelse vastgoedbedrijf LandProp Services. De meubelgigant mikt met dit project op families die op zoek zijn naar een karaktervolle woning.

Het vastgoedbedrijf kocht al in 2009 een lap grond van 26 hectare voor ruim 30 miljoen euro. De twee partners willen samen een hotel, 1.200 woningen en 480.000 vierkante meter kantoorruimte realiseren.

Ikea hotel Delft

Ikea heeft in Nederland ook een eigen hotel, in Delft. De exploitatie hiervan is in handen van Westcord. Welke partij het hotel in Londen gaat exploiteren s niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel