nieuws

ING: Herstel hotelsector in zicht

Hotel

In 2010 zal de hotelsector zich herstellen. Het luxe segment loopt hierin voorop. Per jaar kan het aantal hotelovernachtingen in het 3-, 4- en 5-sterrensegment met een kleine 2% groeien in de periode 2010 tot en met 2020.

ING: Herstel hotelsector in zicht

Dat staat in de Sectorstudie Hotellerie van ING Economisch Bureau die gisteren is gepubliceerd.

De hotelsector heeft zwaarder dan veel andere sectoren te lijden onder de economische recessie. Vanaf november 2008 daalt de omzet flink. Op jaarbasis daalde de omzet eerst met 4%, later zelfs met 10%. Sinds het laatste kwartaal van 2008 zijn de kamerprijzen met circa 15% gedaald. Het luxe segment, dat het meest afhankelijk is van de internationale en zakelijke markt, is het hardst getroffen.

Reageer op dit artikel